Baterii sanitare pentru baie

Vrei sa inlocuiesti bateriile de baie? Afla ce variante ai la dispozitie si cum sa le alegi cat mai usor!

Esti in cautarea unor baterii baie moderne, de calitate, cu care sa le inlocuiesti pe cele vechi? Atunci trebuie sa stii ca ai atat de multe modele la dispozitie, incat tot ce trebuie sa faci este sa-ti aloci suficient timp pentru a le studia.

Mai mult, este important sa stii care sunt detaliile de care sa tii cont, inainte de a face o investitie, pentru a-ti ,,modela” baia intr-un mod cat mai interesant si mai atractiv din punct de vedere practic, dar si vizual!

Care sunt principalele tipuri de baterii baie dintre care poti alege?

In functie de locul in care se monteaza, bateriile de baie se impart in 3 categorii principale:

  • baterii pentru lavoarcu montaj pe perete sau direct pe lavoar, bateriile din aceasta categorie sunt diverse ca design, dar si din punct de vedere cromatic. Ai grija sa le alegi in functie de dimensiunea chiuvetei: cu cat aceasta este mai mare, cu atat pipa bateriilor trebuie sa fie si ea mai inalta, pentru ca apa sa-ti curga eficient pe maini atunci cand te speli;
  • baterii pentru cada sau cabina de dusai nevoie de ele pentru a putea sa actionezi apa foarte usor, dar si pentru a o putea inchide atunci cand ai terminat dusul. Bateriile trebuie sa fie rezistente la temperaturi extreme, dar si la zgarieturi, avand in vedere ca le vei utiliza in mod constant;
  • baterii pentru bideucand vine vorba despre aceste baterii, trebuie sa iei in considerare dimensiunea vasului de care dispui, pentru ca atunci cand actionezi apa, ea sa nu stropeasca imprejur.

Tipul de comanda

In ceea ce priveste modul in care actionezi bateriile, trebuie sa iei in calcul faptul ca poti investi in:

  • baterii cu dubla comanda – sunt modelele clasice, care au aparut pentru prima data pe piata, avand 2 robineti separati: unul pentru apa rece si unul pentru apa calda;
  • baterii cu monocomanda – iti permit sa actionezi apa cu o singura miscare, invartind bateriile spre stanga ori spre dreapta;
  • baterii cu senzori – se numara printre cele mai moderne si mai eficiente modele de pe piata. Nici macar nu mai trebuie sa atingi bateriile, pentru a da drumul la apa: este suficient sa-ti apropii mana de ele, iar jetul porneste automat.

Din ce materiale sunt lucrate bateriile?

Pe lista elementelor carora este indicat sa le acorzi o atentie deosebita atunci cand vrei sa cumperi baterii baie bune se numara si materialele din care acestea sunt realizate! In functie de acest aspect, te poti bucura de ele termen lung, dar si de o rezistenta sporita impotriva zgarieturilor. De exemplu, trebuie sa stii ca cele mai bune materiale din care pot fi realizate bateriile sunt inoxul si alama. De preferat este sa alegi una dintre aceste variante!

Design-ul conteaza!

Nu uita sa fii atent si la design-ul bateriilor. Indicat este ca modelele pe care le cumperi sa fie complementare cu toate celelalte obiecte sanitare. In acest sens, trebuie sa stii ca bateriile pot fi rotunde sau dreptunghiulare, iar din punct de vedere cromatic pot fi aurii sau argintii, in functie de materialele din care sunt realizate!

Studiaza toate modelele pe care le ai la dispozitie online, magazinul pe care ti-l punem la dispozitie, si gandeste-te la imaginea de ansamblu de care vrei sa te bucuri in baie! Pune in balanta toate aspectele anterior mentionate, iar apoi iti poti plasa comanda foarte usor, in numai cateva momente: astfel te vei bucura de baterii de calitate, pe care sa le folosesti cu incredere pe termen lung!