Termeni conditii

TERMENI SI CONDITII
1. Definitii
1.1. CRIOTECH - S.C.CRIOTECH CONSULTING S.R.L., organizata in baza legii romane, cu sediul in Strada Caporal Gheorghe Ion, Sector 4, Bucuresti - Romania, CIF: RO 177 60930 , inregistrata la Registru Comertului: J40/11956/2005, cu capital subscris si varsat de 200 lei, avand deschis contul in lei RO34BRDE441SV50728994410 deschis la BRD.
1.2. SITE - Domeniul baterii-lux.ro si subdomeniile acestuia, incluzand dar nelimitandu-se la siteul public disponibil www.baterii-lux.ro.
1.3.
CONTINUT are urmatoarea definitie:
 • toate informatiile de pe SITE care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic;
 • continutul oricarui buletin informativ sau e-mail trimis UTILIZATORILOR sau CLIENTILOR sai de catre CRIOTECH prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
 • orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat al CRIOTECH UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI, conform informatiilor de contactare, specificate sau nu de catre acesta;
 • informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de CRIOTECH intr-o anumita perioada;
 • informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care CRIOTECH are incheiate contracte de parteneriat, intro anumita perioada;
 • date referitore la CRIOTECH, sau alte date privilegiate ale acesteia.
1.4. SERVICIU - serviciul de comert electronic condus exclusiv pe portiunile public disponibile ale SITEULUI, in sensul acordarii posibilitatii CLIENTULUI sa contracteze produse si/sau servicii folosind mijloace exclusiv electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta (i.e. telefonic).
1.5. UTILIZATOR - Persoana fizica sau juridica de drept public sau privat care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre CRIOTECH si acesta si fara a necesita un CONT.
1.6. CONT - ansamblul format dintro adresa de e-mail si o parola care permit unui singur UTILIZATOR accesul la zone restrictionate ale SITEULUI prin care se face accesul la SERVICIU.
1.7. CLIENT - Persoana fizica sau juridica de drept public sau privat care are sau obtine acces la CONTINUT si SERVICIU, prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare intre CRIOTECH si acesta, sau persoana fizica sau juridica care beneficiaza de pe urma produselor si/sau serviciilor oferite de CRIOTECH si achizitionate de catre acesta prin folosirea SERVICIULUI
1.8. DOCUMENT - prezentul Termeni si Conditii
1.9. CONTRACT la distanta - conform definitiei cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2 lit.a.
1.10. BULETIN INFORMATIV / NEWSLETTER - mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic, asupra produselor, serviciilor si/sau promotiilor desfasurate de catre CRIOTECH intro anumita perioada, fara nici un angajament din partea CRIOTECH cu referire la informatiile continute de acesta.
1.11. TRANZACTIE – incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea unui produs / serviciu de catre CRIOTECH catre Client, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre CRIOTECH, indiferent de modalitatea de livrare
2. General
2.1. Documentul stabileste termenii si conditiile de utilizare ai siteului/continutului/serviciului de catre utilizator sau client, in cazul in care acesta nu dispune de un alt acord de utilizare valid, incheiat intre CRIOTECH si acesta.
2.2. Folosirea, inclusiv dar nelimitandu-se la accesarea, vizitarea si vizualizarea, continutului/serviciului, implica aderarea utilizatorului sau clientului la prezentele termeni si conditii in afara de cazul in care continutul respectiv nu are conditii de folosire distinct formulate.
2.3. Accesul la serviciu se face exclusiv prin accesarea siteului public disponibil www.baterii-lux.ro.
2.4. Prin folosirea siteului/continutului/serviciului, Utilizatorul sau Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile care decurg prin folosirea acestuia. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse siteului, continutului, serviciului, CRIOTECH sau oricarui tert cu care CRIOTECH are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.
2.5.
In cazul in care Utilizatorul sau Clientul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru document:
2.5.1. Acesta renunta la: accesul la serviciu, alte servicii oferite de CRIOTECH prin intermediul siteului, primirea buletinelor informative si/sau comunicarilor din partea CRIOTECH.
2.5.2. CRIOTECH va sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.
2.5.3. Poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a nu fi de acord si/sau a nu accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.
2.6. Clientul / Utilizatorul poate reveni in orice moment asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta documentul, sub forma in care acesta va fi disponibil in acel moment.
2.7. Pentru a-si exercita dreptul prevazut la art 2.5, acesta poate sa contacteze CRIOTECH, sau sa foloseasca legaturile din continutul primit de la CRIOTECH destinate acestui scop.
2.8. Clientul nu poate sa revoce acordul exprimat in favoarea documentului pe perioada derularii unui Contract, sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de CRIOTECH.
2.9. In cazul in care Clientul a achitat contravaloarea tuturor Contractelor neonorate fata de CRIOTECH si isi revoca acordul exprimat in favoarea documentului pe perioada derularii unei Comenzi, CRIOTECH va anula Comanda acestuia fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.
3. Continut
3.1.

Toate prețurile afișate pe site sunt exprimate în RON și includ TVA (19%). Caracteristicile și disponibilitatea produselor prezentate în acest site se pot schimba fără o notificare prealabilă.

Tot continutul, incluzand dar nelimitandu-se la imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site sunt proprietatea intelectuala a CRIOTECH sau al unor terti, caz in care continutul poate fi urmat de titlul de proprietate original si/sau de orice alta nota ceruta de proprietarul de drept al respectivului continut, pentru care CRIOTECH detine licenta de utilizare si/sau publicare.

3.2. Utilizatorului sau Clientului nu ii este permisa copierea, transferul, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de CRIOTECH, includerea oricarui continut in afara siteului CRIOTECH, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al CRIOTECH asupra continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, decat cu acordul expres al CRIOTECH.
3.3. Orice continut la care Utilizatorul sau Clientul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta documentului, in cazul in care continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre CRIOTECH si acesta, si fara nici o garantie implicit sau expres formulata din partea CRIOTECH cu referire acel continut.
3.4. Utilizatorul sau Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederi ale documentului.
3.5. In cazul in care CRIOTECH confera Utilizatorului sau Clientului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Utilizatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelori continuturi definite in acord, numai pe perioada existentei acestuia sau acestor continuturi pe site sau al perioadei definite in acord, conform conditiilor definite in acord, in cazul in care acestea exista si nu reprezinta un angajament contractual din partea CRIOTECH pentru respectivul Utilizator, Client sau oricare alt tert care are/obtine acces la acest continut transferat, prin orice mijloc si care ar putea fi sau este prejudiciat in orice mod de pe urma acestui continut, in timpul sau dupa expirarea acordului acordului de utilizare.
3.6. Nici un continut transmis catre Utilizator sau Client, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea CRIOTECH si/sau al angajatului CRIOTECH care a mijlocit transferul de continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.
3.7. Orice utilizare a continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin document sau de Acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista, este interzisa
4. Contact
4.1. CRIOTECH publica pe site datele complete si corecte de identificare si contactare a sa de catre Client sau Utilizator.
4.2. Prin utilizarea formularului de contact sau al serviciului prezent pe site, Utilizatorul sau Clientul permite CRIOTECH sa il contacteze prin orice mijloc disponibil incluzand si mijloace electronice.
4.3. Completarea partiala sau integrala a formularului de contact si trimiterea acestuia nu reprezinta in nici un fel un angajament din partea CRIOTECH de a contacta Utilizatorul sau Clientul.
4.4. Accesarea siteului, folosirea informatiilor prezentate in cadrul acestuia, vizitarea paginilor sau trimiterea de e-mail-uri sau notificari adresate CRIOTECH se realizeaza in mod electronic, telefonic, sau orice alt mod de comunicare disponibil Utilizatorului sau Clientului si CRIOTECH, considerandu-se astfel ca acesta consimte primirea notificarilor din partea CRIOTECH in modalitate electronica si/sau telefonica, incluzand si comunicari prin e-mail sau prin anunturi pe site.
4.5. CRIOTECH isi rezerva dreptul de a nu raspunde tuturor solicitarilor de orice natura, primite prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc).
5. Buletin informativ / Newsletter
5.1. Primirea buletinului informativ presupune completarea unui formular de catre Utilizator sau Client si acceptarea neconditionata a documentului, in cazul in care nu si-a exprimat deja acest acord.
5.2. Datele preluate de la Utilizator sau Utilizator in scopul expedierii buletinului pot si vor fi folosite de catre CRIOTECH in limitele Politicii de Confidentialitate, cf art. 6.
5.3.
Renuntarea la primirea buletinului informativ de catre Utilizator sau Client, se poate face in orice moment:
5.3.1. Folosind legatura special destinata din cadrul oricarui buletin informativ primit.
5.3.2. Prin modificarea acceptului sau de a primi buletinul si folosind pagini din zonele restrictionate, prin folosirea contului.
5.3.3. Prin contactarea CRIOTECH, conform cu informatiile de contactare, si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.
5.4. Renuntarea la primirea buletinului informativ nu implica renuntarea la acceptul dat pentru document.
5.5. CRIOTECH isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora va trimite buletinul informativ cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice Utilizator sau Client care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi buletinul informativ, fara nici un angajament ulterior din partea CRIOTECH, sau a vreunei notificari prealabile a acestuia.
5.6. CRIOTECH nu va include in buletinele sale informative transmise Utilizatorului sau Clientului, nici un alt fel de material publicitar sub forma de continut care sa faca referire la vreun tert care nu este partener al CRIOTECH, la momentul expedierii buletinului.
6. Politica de confidentialitate
6.1. CRIOTECH colecteaza date cu caracter personal si date cu caracter special (CNP), pe paginile siteurilor sale, numai cu acordul voluntar al utilizatorului sau al clientului, in urmatoarele scopuri:
 • validarea, expedierea si facturarea comenzilor catre acesta;
 • rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele achizitionate de catre acesta;
 • pentru a asigura accesul acestuia la serviciu;
 • trimiterea de buletine informative periodice, in format exclusiv electronic;
 • contactarea acestuia, la cererea sa voluntara;
 • contactarea acestuia, in chestiuni de Relatii cu Clientii;
 • scopuri statistice.
6.2. CRIOTECH poate sa colecteze si alte date (adresa IP, ora vizitei, locul de unde se face accesul, nume si versiune browser internet, sistem de operare, inclusiv alti parametri) furnizati de catre browserul internet prin intermediul caruia se face accesul la site si pot fi folosite de catre CRIOTECH pentru a imbunatati serviciile oferite Clientilor sau Utilizatorilor sai, sau cu scop statistic; exceptie face cazul in care sunt incalcate prevederi ale documentului, in eventualitatea cazului in care rezultatul actionilor Utilizatorului/Clientului contravine intereselor sau produce pagube de orice natura de partea CRIOTECH si/sau al eventualilor terti cu care CRIOTECH are contracte de parteneriat in acel moment.
6.3. Clientul are dreptul de a se opune colectarii datelor sale personale si sa solicite stergerea acestora, revocandu-si astfel acordul dat pentru document, si renuntand astfel la orice drept implicit specificat in acesta si fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, dar numai in conformitate cu art. 2.8.
6.4. Pentru exercitarea drepturilor cf art. 6.3, clientul sau utilizatorul se va adresa CRIOTECH, conform datelor de contact disponibile pe site, valabile la acea data.
6.5. Folosindu-se de formularele disponibile pe site, Clientul sau Utilizatorul are dreptul de a modifica datele pe care le-a declarat initial pentru a reflecta orice modificare survenita, in cazul in care aceasta exista.
6.6. In cazul in care Clientul opteaza pentru plata online a contravalorii comenzilor, contractului si/sau contractelor, procesarea datelor de card bancar se face in mod exclusiv pe serverele procesatorului de carduri bancare agreat de catre CRIOTECH.
6.7. CRIOTECH nu solicita si nu stocheaza nici un fel de informatii referitoare la cardul sau cardurile bancare ale Clientului.
6.8. Politica de confidentialitate CRIOTECH se refera doar la datele furnizate voluntar de catre client sau utilizator exclusiv pe site. CRIOTECH nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara siteului.
6.9. CRIOTECH se obliga ca datele colectate ale Clientului/Utilizatorului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Utilizatorului/Clientului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate.
6.10. Exceptie face situatia in care transferul/accesarea/vizualizarea/etc este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.
6.10’. Procesatorul de carduri bancare agreat de catre CRIOTECH are dreptul de a accesa/vizualiza orice tip de date/documente, generate in urma unei comenzi emise, comenzi anulate, contract, contract anulat sau al unui contract onorat, pentru a investiga oricare Tranzactie, in cazul in care aceasta exista.
6.11. CRIOTECH garanteaza ca datele personale ale unui Utilizator, colectate prin intermediul formularului de contact, vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate de acesta, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic.
6.12. CRIOTECH nu raspunde pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine aceste date.
7. Politica de vanzare online
7.1.
Accesul la serviciu
7.1.1. Accesul la serviciu este permis oricarui utilizator care poseda sau isi creeaza un cont.
7.1.2. Pentru a i se permite accesul la serviciu, Utilizatorul va trebui sa accepte prevederile documentului.
7.1.3. CRIOTECH poate limita accesul clientului la serviciu, in functie de comportamentul sau anterior.
7.1.4. Este interzisa partajarea unui cont intre mai multi clienti.
7.1.5. In situatia in care se descopera accese de acest gen, CRIOTECH isi rezerva dreptul de a anula sau a suspenda accesul clientului la continut sau serviciu.
7.2.
Produse si servicii
7.2.1. CRIOTECH poate publica pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care CRIOTECH are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.
7.2.2. Produsele si/sau serviciile achizitionate prin intermediul serviciului sunt destinate exclusiv uzului personal al Clientului.
7.2.3. CRIOTECH poate limita capacitatea de achizionare a unor produse sau servicii disponibile pe site la un moment dat, unuia sau mai multor Clienti.
7.2.4. Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site includ TVA.
7.2.5. Facturarea produselor si/sau serviciilor achizitionate se face exclusiv in LEI.
7.2.6. In cazul platilor online CRIOTECH nu este / nu poate fi facuta responsabila pentru niciun alt cost suplimentar suportat de client, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de LEI. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai clientul.
7.2.7. Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor si/sau serviciilor disponibile pe site (texte / imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea CRIOTECH, acestea fiind cu titlu de prezentare.
7.2.8. In descrierea produselor si/sau serviciilor CRIOTECH isi rezerva dreptul de a utiliza si alte produse (accesorii / etc) care pot sa nu fie incluse in costurile produselor respective.
7.3.
Valabilitatea ofertei
7.3.1. CRIOTECH isi rezerva dreptul de a modifica tarifele practicate pentru produsele si/sau serviciile disponibile pe site fara notificarea in prealabil a Utilizatorului sau Clientului.
7.3.2. Pretul de achizitie al produselor si serviciilor este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil.
7.3.3. Pretul de achizitie al produselor si serviciilor promotionale este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil si/sau al perioadei promotionale, in cazul in care aceasta este definita.
7.3.4. Pretul de achizitie al produselor sau serviciilor dintro comanda emisa nu se poate modifica la un moment ulterior emiterii acesteia decat cu acordul partilor.
7.3.5. Pretul de achizitie al produselor si/sau serviciilor dintrun contract onorat conform art. 7.6.3. nu se poate modifica.
7.3.6. Clientul poate renunta la produsele si serviciile achizitionate prin comanda, numai in perioada de timp cuprinsa intre emiterea comenzii si transformarea acesteia in contract conform art 7.4.8, doar in cazul in care metoda de plata aleasa de acesta este ramburs.
7.3.7. Clientul poate renunta la produsele si serviciile achizitionate prin comanda, numai in perioada de timp cuprinsa intre emiterea comenzii si transformarea acesteia in contract conform art 7.4.8, atunci cand este contactat (contacteaza) de catre CRIOTECH conform cu art 7.4.2 si metoda de plata aleasa de acesta este cu card bancar.
7.3.8. In cazul in care produsele dorite sunt aduse special(la comanda) si clientul din diverse motive nu mai doreste achizitionarea acestora- in termen de 20 zile lucratoare de la instiintarea acestuia( pe e-mail/telefonic sau prin orice metoda - avansul achitat de catre client nu se inapoiaza clientului. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare fara penalitati si invocarea unui motiv in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului
7.4.
Comanda online
7.4.1. Clientul poate efectua comenzi de produse comercializate la un moment dat, exclusiv pe site.
7.4.2. Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca toate datele furnizare de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii, denumita in cadrul acestui document si comanda emisa.
7.4.3.
Prin finalizarea comenzii Clientul consimte ca CRIOTECH poate sa il contacteze, in urmatoarele scopuri / situatii, prin orice mijloc disponibil / agreat de CRIOTECH, in functie de scop/situatie:
7.4.3.1. Neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul de platii cu card bancar;
7.4.3.2.

Invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de CRIOTECH, in cazul platii cu card bancar.

7.4.3.3. Validarea disponibilitatii produselor si a cantitatilor achizitionate de Client.
7.4.3.4. Validarea de catre Client a contravalorii comenzii efectuate, conform art. 7.4.3.3, si incluzand in functie de situatie si alte servicii cu valoare adaugata (i.e. transport, etc)
7.4.3.5. Stabilirea de comun acord a detaliilor de livrare a produselor.
7.4.4.
CRIOTECH poate denunta automat comanda efectuata de catre Client, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in urmatoarele cazuri:
7.4.4.1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului, a tranzactiei, in cazul de platii online;
7.4.4.2. invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de CRIOTECH, in cazul platii online;
7.4.4.3. datele furnizate de catre Client, pe site sunt incomplete sau incorecte
7.4.4.4. activitatea Clientului pe site poate si/sau produce daune de orice natura de partea CRIOTECH si/sau partenerilor acestuia
7.4.4.5. fara nicio justificare.
7.4.5. Clientul poate renunta la o comanda efectuata, atunci cand este contactat coform 7.4.3.
7.4.6. In cazul in care Clientul renunta la o comanda efectuata cu plata cu card bancar si in care banca emitenta a cardului Clientului a autorizat tranzactia bancara, in sensul blocarii in contul Clientului a contravaloarii produselor si serviciilor achizitionate de catre acesta, suma aceasta va fi deblocata de catre CRIOTECH in maxim 48 de ore de la data la care CRIOTECH a luat la cunostinta acest fapt.
7.4.7. In cazul in care unele produse comandate de catre Client printr-o comanda efectuata cu plata cu card bancar nu sunt disponibile pe stoc, CRIOTECH va informa clientul asupra acestui fapt si va dispune deblocarea in contul Clientului a contravalorii acestor produse, in cazul in care aceasta suma a fost blocata pe cardul Clientului, in maxim 48 de ore de la data la care CRIOTECH a luat la cunostinta acest fapt.
7.4.8. In cazul in care clientul a ales metoda de plata prin card bancar, iar contravaloarea produselor/serviciilor comandate a fost blocata pe cardul sau, acesta are dreptul de a modifica continutul comenzii sale, in momentul in care este contactat de catre CRIOTECH conform art 7.4.3., in limita valorii blocate pe cardul sau.
7.4.8’. In cazul in care Clientul si-a modificat Comanda conform art 7.4.8, iar contravaloarea noii sale comenzi este mai mic decat contravaloarea produselor/serviciilor comandate initial, CRIOTECH va dispune deblocarea in contul Clientului a valorii diferentei dintre contravaloarea comenzii initiale si a noii comenzi, in maxim 48 de ore de la data la care CRIOTECH a luat la cunostinta acest fapt.
7.4.9. Din momentul in care Clientul valideaza contravaloarea comenzii efectuate sau in care CRIOTECH informeaza Clientul cu privire la comanda sa validata, comanda acestuia devine Contract la Distanta, aplicandu-se astfel definitiile cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2, denumit in cuprinsul acestui document Contract, la care se anexeaza, dar fara a se limita la, prezentul document.
7.4.10. Detaliile de livrare a produselor incluzand dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii nu constituie o obligatie contractuala din partea CRIOTECH, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.
7.4.11. In cazul in care un Client isi modifica datele personale, folosind formularele disponibile pe site, toate contractele in derulare existente la acel moment, isi pastreaza datele definite/acceptate de catre Client inainte de momentul modificarii.
7.5.
Comanda telefonica
7.5.1. Clientul / Utilizatorul nu poate efectua comenzi telefonice.
7.6.
Contract si finalizare
7.6.1. CRIOTECH va include in coletul expediat catre Client toate documentele necesare care sa ateste achizitionarea produselor/serviciilor de catre Client, precum si certificatul de garantie, atunci cand este cazul.
7.6.2. CRIOTECH va facilita informarea Clientului asupra stadiului de finalizare in care se afla comanda sau contractul.
7.6.3. Contractul la care se adauga documentele care atesta livrarea catre Client a produselor contractate de acesta, de partea CRIOTECH, devine Contract onorat.
7.7.
Transport
7.7.1.

Transportul comenzilor se realizeaza prin curieri proprii si/sau prin firma de curierat agreata de catre CRIOTECH. Costul transportului va fi evidentiat separat pe factura emisa, in cazul produselor / comenzilor care nu beneficiaza de transport gratuit.

In cazul produselor din ceramica ( vase wc, lavoar, vase pisoar, etc) , plata se face prin ordin de plata sau Card.

8. Frauda si SPAM
8.1. CRIOTECH nu solicita Clientilor sau Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (e-mail/telefonic/SMS/ etc) informatii referitoare la date confidentiale, conturi/carduri bancare sau parole personale.
8.2. Clientul / Utilizatorul isi asuma intreaga responsabilitate pentru divulgarea unui tert a datelor sale confidentiale.
8.3. CRIOTECH declina orice responsabilitate, in situatia in care un Utilizator / Client ar fi / este prejudiciat sub orice forma de catre un tert care ar pretinde ca este/reprezinta interesele CRIOTECH.
8.4. Clientul sau Utilizatorul va informa CRIOTECH asupra unor asemenea tentative, folosind datele de contact.
8.5. CRIOTECH nu promoveaza SPAMUL.
8.6. Orice utilizator/client care a furnizat explicit adresa sa de email pe site poate opta pentru stergerea acesteia.
8.7. Comunicarile realizate de catre CRIOTECH prin mijloace electronice de comunicare la distanta (i.e. e-mail) contin datele de identificare complete si conforme ale expeditorului sau legaturi catre acestea, la data transmiterii continutului.
8.8.
Urmatoarele scopuri atinse sau nu vor fi considerate tentativa de fraudare a siteului/continutul si/sau CRIOTECH si se va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care a(u) incercat sa sau a(u) atins acest(e) scop(uri):
8.8.1. de a accesa datele de orice tip ale altui utilizator/Client prin folosirea unui cont sau prin orice alta metoda.
8.8.2. de a altera sau altfel modifica continutul siteului sau Continutului expediat prin orice metoda de catre CRIOTECH catre Utilizator / Client
8.8.3. de a afecta performantele serverului/serverelor pe care ruleaza siteul
8.8.4. de a accesa sau a divulga oricarui tert care nu are autoritatea legala necesara, continutul expediat prin orice mijloc de catre CRIOTECH catre Utilizator/ Client atunci cand acesta nu este destinatarul legitim al continutului.
9. Limitare de responsabilitate
9.1. CRIOTECH nu poate fi tinuta responsabila in fata nici unei persoane fizice sau juridice care foloseste sau se bazeaza pe continut.
9.2. CRIOTECH nu poate fi tinuta responsabila pentru orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu /etc) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei de tip continut prezentata sau nu pe site sau pentru orice tip de erori sau omisiuni in prezentarea continutului care pot conduce la orice fel de pierderi.
9.3. In cazul in care un Utilizator/Client considera ca un Continut expediat prin orice mijloc de catre CRIOTECH, violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, acesta poate sa contacteze pentru detalii CRIOTECH, conform detaliile de contact, astfel incat CRIOTECH sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza.
9.4. CRIOTECH nu garanteaza utilizatorului sau clientului acces pe site sau la serviciu si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial si/sau integral continutul, de a reproduce partial sau integral continutul, de a copia, sau de a exploata orice continut in orice alta maniera, sau de a transfera vreunui tert orice continut asupra caruia are si/sau a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris al CRIOTECH.
9.5. CRIOTECH nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.
9.6. CRIOTECH este exonerata de orice vina in cazul utilizarii siteurilor si/sau al continutului transmis catre Utilizator sau Client prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), prin intermediul siteurilor, e-mail-ului sau al unui angajat al CRIOTECH, atunci cand aceasta utilizare a continutului poate sau produce pagube de orice natura de partea Utilizatorului, Clientului si/sau oricarui tert implicat in acest transfer de Continut.
9.7.
CRIOTECH nu ofera niciun fel de garantii directe sau indirecte ca:
9.7.1. serviciul va fi potrivit cerintelor clientului
9.7.2. serviciul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel
9.7.3. produsele/serviciile obtinute gratis sau contracost prin intermediul serviciului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor clientului
9.8. Operatorii, administratorii si/sau proprietarii site-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie / legatura / tranzactie / colaborare / etc. care pot aparea intre client sau utilizator si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul siteului.
10. Forta majora si cazul fortuit
10.1. Exceptand cazurile in care nu au prevazut in mod expres altfel, nici una din partile unui contract incheiat conform art 7.4.8. sau 7.5.4, care este inca in derulare, nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial, a oricareia din obligatiile care ii incumba in baza contractului, daca neexecutarea obligatiei respective a fost cauzata de un eveniment de forta majora.
10.2. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este obligat sa aduca la cunostinta celeilalte, imediat si in mod complet, producerea acestuia si sa ia orice masuri care-i stau la dispozitie in vederea limitarii consecintelor respectivului eveniment.
10.3. Partea sau reprezentantul legal al partii care invoca evenimentul mai sus mentionat este exonerat de la aceasta obligatie numai in cazul in care evenimentul o impiedica sa o duca la bun sfarsit.
10.4. Daca in termen de 15 zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a acestui contract fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.;
10.5. Partea care invoca evenimentul de forta majora trebuie sa faca dovada imposibilitatii executarii obligatiilor in termen de 30 zile de la data producerii evenimentului dar in limitele art. 10.3
11. Litigii
11.1. Prin folosirea/vizitarea/vizualizarea/etc siteurilor si/sau al oricarui continut trimis de catre CRIOTECH Utilizatorului/Clientului prin accesare si/sau expediere prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), acesta se declara de acord cel putin cu prezentul document.
11.2. Orice disputa cu referire la prezentul document, care ar putea sa apara intre Utilizator/Client si CRIOTECH se va rezolva pe cale amiabila.
11.3. CRIOTECH nu raspunde de nici o pierdere, costuri, procese, pretentii, cheltuieli sau alte raspunderi, in cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea prezentului document.
11.4. Orice disputa de orice fel (exclusiv art. 11.2) care ar putea sa apara intre Utilizator si CRIOTECH sau partenerii sai se va rezolva pe cale amiabila. Daca aceasta nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.
11.5. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.
11.6. Prezentul document a fost redactat si va fi interpretat in conformitate cu legislatia romana.
12. Dispozitii finale
12.1. CRIOTECH isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului, inclusiv modificari ce ar putea afecta site-ul si/sau orice continut fara notificare prealabila a Utilizatorului sau Clientului.
12.2. CRIOTECH nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului.
12.3. CRIOTECH isi rezerva dreptul de a introduce bannere publicitare de orice natura si/sau legaturi pe oricare pagina a site-ului, cu respectarea legislatiei in vigoare. Exceptie fac paginile in care sunt prezentate firmele partenere sau ofertele acestora si unde nu vor fi introduse bannere de natura concurentiala.
13. Returnarea produselor
13.1. 1.RETURNAREA PRODUSELOR Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un bun sau sa renunțe la un serviciu, în termen de 14 zile calendaristice Conform OUG nr 34/2014: "Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la comanda, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului." Pentru returnarea produsului trebuie sa notificati in scris acest lucru la adresa de email [email protected]. Numai cererile scrise se vor lua in considerare. Produsul poate fi returnat daca este in conditii optime (fara lovituri, zgarieturi),( cutie carton folie plastic,bule , etc, exact cum a fost primit , si toate accesoriile aferente). Produsul va fi returnat impreuna cu o copie de pe factura de achizitie si certificatul de garantie in original (in cazul in care pe certificat sunt mai multe produse, se va returna o copie de pe acesta. in cazul in care certificatul de garantie este in format electronic, nu se returneaza). Produsul se va returna prin curier rapid cu posibilitatea de deschidere la livrare (pentru verificarea integritatii produsului) si asigurare de produs(recomandam) ( clientul isi asuma in totalitate posibilele daune cauzate de curier pe parcusul trimiterii). Dupa primirea confirmarii de returnare, produsele nu se vor returna mai tarziu de 14 zile lucratoare de la data primirii acestora, indiferent de cand a fost trimisa cererea de retur. Adresa unde trebuiesc trimise produsele retur: Bucuresti, Aleea Niculitel, Nr 2, Bl E4, parter, Ap.4 .2. NU SE POT RETURNA URMATOARELE CATEGORII DE PRODUSE: - Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri - Produse aduse pe comanda speciala(COMANDA SPECIALA este definita ca fiind lista de produse comandate de catre client si care nu se afla in stocul uzual al Furnizorului dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si a platii unui avans, in termenii agreati de parti). - Produse identice desigilate in cazul achizitionarii mai multor bucati (peste 2) - Produse primite cadou la alte produse decat cu conditia unei noi achizitii .Conform ordonantei mai sus mentionate, politica de returnare a produselor in termen de 14 zile lucratoare se aplica numai persoanelor fizice si numai in cazul produselor livrate prin curier. Produsele care , lovite, zgariate, prezinta orice urma de modificari fizice si nu mai pot fi vandute ca si produse noi, suporta o taxa de repunere in vanzare care poate ajunge pana la 50% din valoarea produsului. “Clienti” sau “consumatori” sunt DOAR PERSOANELE FIZICE. Clientii cu PERSONALITATE JURIDICA nu au dreptul sã denunte unilateral contractul, legislatia în domeniu referindu-se doar la persoanele fizice. Returnarea baniilor se va face intr-un termen de maxim 10 de zile de la primirea returului. Returnarea baniilor se poate face in contul bancar indicat de client. In cazul in care nu se respecta conditiile de returnare, produsul va intra in regim normal de garantie, conform legii 449/2003. Din considerente de sanatate publica, returnarea produselor se poate face doar prin curier, cu posibilitatea de deschidere colet pentru a putea verifica continutul coletelor. Toate produsele expediate au optiunea de DESCHIDERE COLET LA LIVRARE. Va rog verificati inainte de receprionarea produselor integritatea acestora. Orice reclamatie ulterioara nu se va lua in considerare.Coletele care se livrează cu opțiunea ”Deschide coletul la livrare” și care au fost recepționate de Client/Cumpărător sau o parte terță desemnată de acesta, alta decât transportatorul, sub semnătură/pin, nu se pot schimba sau returna în cazul în care sunt deteriorate. Se prezumă că, verificând coletul, consumatorul sau o parte terță desemnată de acesta, a certificat integritatea produsului în momentul livrării prin recepționarea acestuia. Reclamațiile ulterioare cu privire la deteriorarea produsului vor fi considerate culpa consumatorului, iar în cazul în care se dorește returul produsului în cauză, se va face o estimare a daunelor, iar suma rambursată clientului va fi redusă cu contravaloarea daunelor.
Garantii
14.1 Termenul de garantie pentru produsele sanitare este de 2 ani in conditiile CERTIFICATULUI DE GARANTIE. Pentru a descarca CERTIFICATUL DE GARANTIE apasati AICI