Baterii baie

Tip afisare: grilă Lista

85 produse

Descendent
pe pagină

Baterii pentru baie: află cum să alegi modelul ideal!

Îți dorești să ai acasă o baie frumos amenajată, dar și practică, în același timp, unde să dispui de obiecte sanitare de top, pe care să le folosești pe termen lung?

Imediat după alegerea gresiei, a faianței, dar și a lavoarului și a pieselor de mobilier, este momentul să studiezi gama de baterii baie din care poți alege. În acest sens, este recomandat să știi care sunt elementele pe care să le iei în considerare: doar astfel vei putea face o investiție potrivită.

Baterii pentru baie – din ce materiale sunt realizate?

Pentru început, este bine să ai în vedere faptul că bateriile de baie pot fi realizate din diferite materiale. Cu siguranță îți dorești să ai o baterie care să prevină scurgerile de apă, care să îți asigure un debit constant și care să fie silențioasă în timpul utilizării, motiv pentru care este indicat să ai în vedere următoarele materiale:

·       alamă – un aliaj de zinc și cupru, de culoare galben-aurie, maleabil, care este utilizat pentru realizarea bateriilor de baie datorită proprietăților sale. Alama rezistă foarte bine atât la temperaturi scăzute, cât și la temperaturi ridicate;

·       inox – ușor de transformat în baterii de top, inoxul este preferat de către producătorii de baterii de baie. Datorită inoxului, vei beneficia de un debit constant de apă, dar și de o apă curată, fără infiltrații și fără ca apa să își modifice proprietățile.

Tipul de comandă

În ceea ce privește modul de acționare al apei, ai la dispoziție 3 variante de baterii:

·       cu monocomandă – bateriile care sunt prevăzute cu monocomandă au un singur robinet. Mai exact, este suficient să învârți robinetul spre stânga ori spre dreapta, în funcție de tipul de apă de care ai nevoie: caldă sau rece;

·       cu dublă comandă – cei 2 robineți separați te ajută să știi întotdeauna cum să acționezi apa rece sau apa caldă. Fiecare robinet este marcat cu o culoare: roșu pentru apa caldă și albastru pentru apa rece;

·       cu senzori – dacă îți dorești un obiect sanitar modern, care să îți permită să acționezi apa fără să folosești un robinet, te poți orienta spre o baterie cu senzori. Un astfel de robinet îți este de mare ajutor, mai ales atunci când ai ambele mâini murdare.

Tipuri de baterii sanitare

Baterii pentru bideu

Baterii pentru lavoar

Baterii de cada

Baterii sanitare pentru cabine de dus

Montaj

Bateriile de baie sunt diferite inclusiv din punct de vedere al montajului. În funcție de lavoarul pe care îl alegi, poți opta fie pentru o baterie cu montaj pe lavoar, fie pentru o baterie cu montaj pe perete. Prima variantă este una clasică, spre deosebire de bateria cu montaj pe perete care te ajută să economisești spațiu, spațiu pe care îl poți utiliza pentru a ține aproape obiectele personale. Rămâne la latitudinea ta care este varianta ideală.

Cartuș

Cartuse pentru baterii sanitare de baie joacă și el un rol esențial în buna funcționare a unei baterii de baie. Cele 2 variante principale de pe piață sunt cele din ceramică și cele din teflon. Cartușele din ceramică îți sunt recomandate cu precădere pentru că sunt rezistente la zgârieturi, sunt silențioase, dar și rezistente la temperaturi extreme.

Dimensiune

Nu în ultimul rând, este recomandat să fii atent la dimensiunea bateriei de baie. Ea trebuie să fie în concordanță cu dimensiunea lavoarului: cu cât lavoarul este mai mare, cu atât bateria trebuie să fie mai înaltă, astfel încât apa să curgă fluid, fără să stropească. Pe piață găsești următoarele dimensiuni: S, M și L.

Punând în balanță toate cele anterior menționate, îți va fi mai ușor să investești într-o baterie de baie potrivită, care să îți asigure durabilitate și rezistență. De la materialul din care este realizată, dimensiune, design, dar și modul de acționare a apei – toate acestea sunt detalii esențiale, care contează.

Online, la noi, pe site-ul Baterii-lux.ro, găsești o varietate de produse din care poți alege cu ușurință. Studiază toate tipurile de baterii baie, până ești sigur că te poți opri la un model anume!

 

 

 

Baterii de baieBaterii de baie